Heeft jouw hond jeuk, slappe stoelgang & een doffe vacht?

Heeft jou hond veel jeuk? Helpt de Apoquel niet? Of heeft je hond veel haarverlies en een doffe vacht? Heb je al alles geprobeerd? Toch denk ik de oplossing voor je te hebben. Lees er alles over in dit artikel!

Je hond, je beste vriend waarmee je alles deelt. Het doet zo’n pijn als je hem weeral ziet krabben, keer op keer. Na het zoveelste bezoek aan de dierenarts is het nog niet of nauwelijks verbeterd. Honderden euro’s aan Apoquel of andere geneesmiddelen en nog steeds geen oplossing. Iedere dag opnieuw het vele haar opruimen.
Dit is helaas een situatie die velen onder jullie waarschijnlijk herkennen?
Dagelijks kom ik met mensen in contact met dergelijke verhalen en klachten. Deze zijn ten einde raad en willen niets anders dan een gelukkig en gezond leven voor hun hond. De eerste vraag die ik dan stel: “kan je mij vertellen welke voeding je juist geeft?”

Waarom is 100% natuurlijk, graanrvij en hypoallergeen hondenvoer zo belangrijk?
Alles begint namelijk vanbinnen. Dus zolang het immuunsysteem van de hond niet op orde is, dan kan er aan de buitenkant geen verbetering zichtbaar zijn. Wat je dus nu doet, je neemt je huidige hondenvoeding en kijkt op de achterkant van de zak. Hier zie je de samenstelling staan. Vindt je daar iets van granen in terug? Maïs, tarwe, rijst, … ? Dan kunnen we al een eerste oorzaak gevonden hebben.

Waarom is graanvrij voer beter dan gewoon hondenvoer? Honden kunnen granen niet volledig en moeilijk verteren. Ze hebben namelijk een enzym minder in het speeksel die wij mensen wel hebben, amylase. Dit zorgt voor de afbraak van zetmeel in deze granen. Daarnaast zijn de maag en darmen er op voorzien om vlees te verteren, granen zitten niet in het natuurlijk dieet van een hond. Granen kunnen dus zorgen voor interne problemen waardoor het immuunsysteem verstoord wordt. Dit vindt dan zijn uitwerking aan de buitenkant in de vorm van jeuk, rode plekjes, haarverlies, slappe stoelgang, … . Honden hebben granen dus niet nodig! Het allerbelangrijkste is vlees van een goede kwaliteit. Dus ook geen meel, afval of bijproducten.

Waarom worden deze dan zoveel gebruikt in hondenvoeding? Simpel, deze zijn veel goedkoper dan vlees. Vergelijk nu zelf eens in de supermarkt de prijs  van 1kg rijst of maïs met de prijs van 1kg zalm of lam.

Mensen vinden 70€ voor een zak van 12kg echt goede, natuurlijke en gezonde hondenvoeding soms veel geld, neem nu Dibaq Sense Grain Free Zalm 12 kg, hier zit maar liefst 67% echt, puur vlees in dat goedgekeurd is voor menselijke consumptie, dus geen afval of bijproducten. Als je dan kijkt naar andere merken, daar lees je heel vaak in de samenstelling eerst tarwe, maïs of andere granen (een samenstelling van voeding moet altijd beginnen met wat er het meest in zit en dan zo naar beneden) en dan 25% kippenmeel (wat dus de volledige kip in de oven is, ook de poten, nek, …), als je hier dan 40€ of 50€ voor een grote zak betaalt, dan vind ik dit eerder duur voor een voeding die voor 70% uit graan bestaat. Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk. Want op de lange termijn is de kans hier groter dat je vaker en sneller naar de dierenarts zal moeten.

Daarom is het dus zo belangrijk om zo vroeg mogelijk te starten met echt gezonde voeding en niet te wachten tot er problemen opduiken, want voorkomen is altijd beter dan genezen en ook veel makkelijker en goedkoper. De oorzaak dus aanpakken en niet de symptomen behandelen!

Sfeerbeeld YDOLO | Echt gezonde voeding, snacks & supplementen voor honden & katten

Maar wat met een atopie dan?

Ook dit begint vanbinnen! Zolang het immuunsysteem niet in orde is, dan zal dit ook heel moeilijk onder controle te houden zijn. Wanneer een hond zich niet goed voelt en niet op en top gezond is, dan gaat hij ook veel sneller en harder gaan reageren op alles uit de omgeving. Wanneer dit wel in orde is, dan is de hond veel sterker en kan het eigen afweersysteem van de hond hier veel beter mee omgaan.

Hypoallergeen hondenvoer? Holistisch hondenvoer?

Hypoallergene en holistische hondenvoeding, wat betekent dat nu? Hypoallergeen wil zeggen dat men de ingrediënten zo heeft gekozen dat ze zeker geen allergische reacties zouden uitlokken, helaas wordt de term de dag vandaag al te vaak gebruikt voor voedingen die dit in mijn ogen niet altijd zijn. Het is en blijft dus altijd belangrijk om de samenstelling van de voeding te bekijken en na te gaan dat er zeker niets van granen, soja of eiproducten inzit. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken als er bv. op de verpakking “Lam” staat, er hier toch geen rund of kip of andere dierlijke proteïne bronnen inzitten.

Rund en kip zijn namelijk de 2 meest voorkomende allergieën bij een hond. Heel belangrijk om weten is dat een allergie zo goed als altijd slaat op proteïnen. Dus een hond met kippenallergie is allergisch aan de proteïnen van een kip, een hond met rundsallergie is allergisch aan de proteïnen van een rund. Waarom is dit zo belangrijk om weten? Namelijk omdat een hond met kippenalergie dus niet gaat reageren op kippenolie of kippenvet, want dit is 100% en hier zitten dus geen proteïnen/eiwitten in.

De kans dat ze wel nog reageren op de zogenaamde “gehydrolyseerde kippeneiwitten” is er wel nog. Deze eiwitten zijn inderdaad zodanig verknipt dat het lichaam ze niet meer zou herkennen maar hier kan het toch nog fout gaan, dus best deze uitsluiten als je hond allergisch is voor die bepaalde soort eiwitten.

Holistisch betekent dat men naar het geheel gaat kijken, in dit geval, welk effect heeft het recept op zowel het fysiek als mentaal welzijn van de hond. Niet enkel wat zijn de goede eigenschappen van eendenvlees, zalm, rozemarijn, … . Maar wat is het effect van het recept op het welbehagen van onze beste vriend. Volgens dit principe zijn de recepten van Dibaq Sense getest en verbeterd tot ze de beste mogelijke resultaten levereden.

Hoe is dit de oplossing tegen jeuk en andere problemen?

Door dus over te schakelen naar echt gezonde voeding zoals Dibaq Sense Lam of Dibaq Sense Zalm zal je het immuunsysteem van je hond als het ware gaan resetten. Geen moeilijk te verteren granen meer! Noch overbewerkt meel! Wel puur, gezond vlees, groenten, fruit en natuurlijke antioxidanten! Dit heeft wel enige tijd nodig, zo ongeveer een 3tal maanden, dit is de periode die het lichaam ook nodig heeft om de oude voeding volledig uit het lichaam te werken. Dit kan wel niet op enkele dagen/weken wonderen verrichten. Je moet dus realistisch zijn en dit zijn tijd geven.

Als je echt met deze problemen te maken hebt, dan zou ik testen met de lam of zalm versie, hier zit niets van rund- en kippenproteïnen in. Belangrijk is dat als je overschakelt, je dit geleidelijk aan doet want de maag en darmen zullen zich enorm moeten gaan aanpassen aan deze voeding. Deze wordt op lage temperatuur gestoomd, werkt met heel veel verse en pure ingrediënten die nog heel veel van hun voedingsstoffen bewaren. Daarom moeten de ingewanden terug meer werken om deze er allemaal uit te halen en dus opnieuw actiever worden.

In het begin zal Je merken dat je hond meer drinkt, dit is om hierbij te helpen om al deze voedingsstoffen er uit te halen. Het is ook mogelijk dat hij iets meer naar het toilet moet tijdens de eerste maanden maar dit stabiliseert eenmaal de maag en darmen dit terug gewend zijn.

Sfeerbeeld YDOLO | Echt gezonde voeding, snacks & supplementen voor honden & katten

Welke snacks kan ik dan wel geven tijdens dit proces?

Hierbij zou ik dan de Nature Snacks “Emsländer” aanraden met eend of lam. Deze zijn ook 100% natuurlijk, zonder granen, gluten, soja en zuivelproducten. 96% puur vlees, rustig lucht gedroogd. Geen kunstmatige  kleur – en smaakstoffen noch bewaarmiddelen. Puurder dan dit is er niet te vinden.

Met dit artikel hopen we nog meer honden te helpen net zoals de vele andere met dezelfde problemen die we reeds hebben kunnen helpen. Meer informatie over het merk en waar deze partner voor staat vindt je hier! Of je kan ons ook altijd via deze weg bereiken.

Meer tips & advies

Deze vind je ook vast interessant:

Let's get social

Niets missen van onze gezonde voeding? Volg YDOLO op Instagram of Facebook

Icoon gratis levering | YDOLO - Echt gezonde voeding, snacks & supplementen voor honden & katten

Gratis bezorging vanaf € 49,95

Uw bestelling wordt gratis bezorgd bij bestelbedragen hoger dan € 49,95

Icoon snelle levering | YDOLO - Echt gezonde voeding, snacks & supplementen voor honden & katten

voor 16 u, vandaag verzonden

Besteld voor 16.00u? Dan wordt uw bestelling vandaag verzonden

Icoon veilige betaling | YDOLO - Echt gezonde voeding, snacks & supplementen voor honden & katten

Betaal veilig online

Betaal met een gerust hart online in onze veilige Mollie betaalomgeving

Icoon advies | YDOLO - Echt gezonde voeding, snacks & supplementen voor honden & katten

Gratis professioneel advies

Heeft u vragen of info? Wij zijn steeds bereikbaar op +32(0) 56 25 40 82

Close popup

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief van YDOLO! We houden je op de hoogte van (exclusieve) kortingen, de nieuwste items en nog veel meer!

    Inschrijven